Diễn đàn giải đáp kiến thức tiếng Anh luyện thi IELTS, TOEIC, luyện thi Đại học và các kì thi tiếng Anh khác. Được vận hành bởi các High Achievers.
Question 17:
a. However, once the foundation is laid, the real work begins as they start building more complex systems of thought and understanding.
b. Learning a new language is challenging, especially at the beginning when students are overwhelmed by grammar rules and unfamiliar vocabulary.
c. With continuous practice, learners gradually develop confidence in their speaking, listening, and writing skills, although progress may seem slow at first.
d. Many language learners experience frustration early on, but it's important to remember that fluency comes with time and dedication.
e. In the end, the sense of accomplishment that comes from mastering a language makes the effort worthwhile, opening doors to new cultures and opportunities.
B. b – a – c – d – e
D. b – d – a – c – e
8 ngày trước
Nhận diện câu hỏi:
Phân tích và giải thích:
Kết luận và đáp án:
Solution in English: Correct order: b – d – a – c – e
Ghi chú:
Question 30: In which paragraph does the writer explain the different forms of peer pressure? 2 One aspect of peer pressure is the pressure to conform to the norms and expectations of a social group. Teenagers may feel compelled to adopt certain behaviors, preferences, or attitudes to fit in and avoid social rejection. This conformity can range from relatively harmless choices, such as fashion trends, to more concerning behaviors, such as substance abuse or risky activities. 3 Peer pressure can manifest in both explicit and implicit ways. Direct peer pressure involves explicit requests, invitations, or demands from peers to engage in specific actions or behaviors. Indirect or implicit peer pressure, on the other hand, is more subtle and involves observing others' behaviors and feeling pressured to conform without any explicit requests. This type of pressure can be equally influential and difficult for teenagers to navigate. A. Paragraph 1 B. Paragraph 2 C. Paragraph 3 D. Paragraph 4
8 ngày trước
Xác định yêu cầu đề: Câu hỏi yêu cầu tìm đoạn văn mà tác giả giải thích các hình thức khác nhau của áp lực từ bạn bè (peer pressure).
Phân tích từng đoạn:
Bước chọn đáp án: Dựa trên phân tích, đoạn 3 chính là đoạn giải thích các hình thức khác nhau của peer pressure.
Đáp án tham khảo: C. Paragraph 3
Nếu bạn muốn học kỹ hơn về kỹ năng đọc hiểu và nhận biết ý chính đoạn văn để chinh phục các dạng bài tương tự, bạn có thể khám phá thêm các khóa luyện thi IELTS hoặc VSTEP tại ZIM Academy hoặc luyện đọc với các đầu sách tại Thư viện sách ZIM.
Although child labour still remains in many parts of the world, efforts are being made to (12) _ its impact.
A. decrease/
B. lessen/
C. control/kiểm soát
D. reduce
8 ngày trước
Nhận diện vấn đề: Đây là câu hỏi về từ vựng chọn từ đúng điền vào chỗ trống, liên quan đến nghĩa và cách dùng các động từ chỉ "làm cho cái gì đó ít đi" (decrease, lessen, control, reduce).
Giải thích từng bước:
Đáp án tham khảo và ví dụ:
Ghi chú thêm:
_ these challenges, organizations like UNICEF are focusing on to provide better opportunities for children A. Because of B. In spite of C. Due to D. Instead of
8 ngày trước
Xác định vấn đề ngữ pháp: Câu này kiểm tra kiến thức về giới từ/cụm giới từ chỉ nguyên nhân hoặc sự đối lập, phù hợp trong ngữ cảnh.
Phân tích từng đáp án:
Bối cảnh câu: Câu nói về việc "tổ chức như UNICEF đang cố gắng tạo cơ hội tốt hơn cho trẻ em" mặc dù tồn tại những thử thách (these challenges). Vì vậy, cần chọn cụm thể hiện sự đối lập.
Giải thích:
Reference solution:
Lưu ý:
Nếu bạn còn băn khoăn về ngữ pháp hoặc định nghĩa của các cụm từ, hãy tra cứu nhanh cùng ZIM Dictionary nhé!
Karina Moore – teenage high diver!
Several times a week, teenager Karina Moore trains at her local pool to jump from the high-diving board into the water – in an attempt to become a national diving champion.
Karina first learned about diving during a family break in Spain, where the resort’s pool had a high-diving board. Young people were diving off it, and it looked fun, but Karina didn’t join in, even though she was a strong swimmer. Then after returning home, she discovered a long-distance runner she’d always admired had started diving for relaxation – so she became more interested.
Karina joined a beginners’ diving class at her local pool. They had several sessions jumping onto soft materials before trying the high board. ‘The water looked a long way down,’ says Karina, ‘but after our training, I felt I’d handle it – without injuring myself? They’d warned me I’d land in the water fast – at around 60 kph – but I was prepared. I couldn’t wait to get started – although the others weren’t so keen! Anyway, I wasn’t disappointed by the experience.’
In Karina’s area, there’s now lots of interest in high diving, but it’s sometimes difficult for swimmers to find suitable practice facilities. Although the pools are deep enough, they’re in use so often by diving clubs that other people don’t get opportunities to practise. Fortunately, though, Karina’s coach noticed her talent and helped her develop her techniques. After also two years, she’s winning competitions in her area.
But what’s it like to concentrate so much on diving? ‘I train 20 hours a week’ says Karina, ‘and I won’t pretend it’s easy – you have to enjoy it to spend so much time doing it! It’s not easy for my parents either, though – they drive me to training sessions early in the morning, and that costs money. But they’re had financial help from sports organisations, luckily. And my schoolwork and social life are good. I still meet my mates – and there’s always the phone! The only thing I hadn’t realised was that the pool water would damage my hair – I used to love my long hair, but I’ve had to cut it short because it looked awful! But I’ll definitely keep on diving!’
1 What made Karina keen to take up diving?
A She wanted to repeat her holiday experience.
B She found out her athletics hero had taken it up.
C She’d visited a pool where some teenagers were doing it.
D She wanted a new challenge after her success at swimming.
2 How did Karina feel the first time she used the high board?
A worried about how fat it was above the pool
B pleased to experience it with other beginners
C confident that she wouldn’t get hurt
D shocked to hit the water at such speed
3 What does the writer suggest about diving facilities in Karina’s area?
A They’re not used as much as they could be.
B There aren’t enough coaches teaching people to use them.
C There aren’t as many boards as there used to be.
D They’re not available to the public for long enough each day.
4 How does Karina feel about spending so much time diving?
A surprised by one effect it has had on her
B sorry she no longer sees her friends so much
C anxious about the amount of money it costs
D grateful to be able to focus on something she loves
5 What would the writer say about Karina?
A She’s a young girl who’s achieved a lot by becoming a national diving champion – and all with very little support.
B She’s made enormous progress in a very short time – after only a couple of years, she’s already showing great signs of success.
C She has a lot of natural talent, but she’s already thinking of having a break from the high board for a while.
D She’s sad that she’s given up almost everything for her sport – and her lifestyle really sounds quite hard
14 ngày trước
Phân tích đề bài:
Giải thích từng câu:
Câu hỏi về động lực bắt đầu bộ môn nhảy cầu của Karina:
Cảm xúc lần đầu dùng ván nhảy cao:
Về cơ sở vật chất cho nhảy cầu:
Cảm xúc của Karina về việc dành nhiều thời gian cho nhảy cầu:
Tóm tắt đúng về Karina:
--- Đáp án tham khảo:
--- Bạn có thể tham khảo thêm các dạng bài đọc hiểu và luyện tập tại Thư viện đề kiểm tra và bài tập luyện kỹ năng của ZIM Academy. Nếu cần hướng dẫn kỹ năng làm bài Reading cải thiện nhanh, bạn cũng có thể tham gia các khóa học luyện thi tại ZIM.vn.
14 ngày trước
Nhận diện vấn đề:
Phân tích kỹ năng:
Hướng dẫn chi tiết từng câu:
1. What made Karina keen to take up diving?
-> Tìm lý do Karina bắt đầu hứng thú với môn nhảy cầu.
2. How did Karina feel the first time she used the high board?
3. What does the writer suggest about diving facilities in Karina’s area?
4. How does Karina feel about spending so much time diving?
5. What would the writer say about Karina?
Gợi ý ôn tập thêm:
Đinh Ngọc Gia Huy
14 ngày trước
Do có công việc đột suất mà bị trùng ngay giờ thi speaking, em có thể xin bên trung tâm dời lịch thi speaking lại được không ạ🥹
Đặng Nguyên Vũ
17 ngày trước
19 ngày trước
Nhận diện chủ đề: Sử dụng thì Quá khứ Hoàn thành (Past Perfect)
Giải thích bằng tiếng Việt:
Ví dụ và giải thích:
Full sentence: "I had finished my homework before my friend called me."
Extra examples:
Ghi chú ôn tập: Nếu bạn muốn luyện thêm về thì quá khứ hoàn thành và các thì khác trong tiếng Anh, bạn có thể tham khảo kho sách luyện ngữ pháp và bài tập kèm giải thích dễ hiểu tại thư viện sách ZIM. Bạn cũng có thể luyện tập các bài test tổng hợp tại Thư viện đề kiểm tra ZIM. Nếu cần giải đáp thêm về ngữ pháp hoặc các thì trong tiếng Anh, hãy nhắn tiếp nhé!