Tổng hợp 100 câu đố vui tiếng Anh đơn giản có đáp án

Những bài học lý thuyết tiếng Anh đôi khi cũng trở nên quá khô khan hay chỉ đơn giản là cần những phút giây vui vẻ cùng bạn bè, gia đình. Vậy thì những câu đố vui sẽ là sự lựa chọn hoàn hảo. Bài viết sau đây sẽ cung cấp cho độc giả 100 câu đố tiếng Anh dành cho người lớn và trẻ em cùng đáp án kèm theo.
Published on
tong-hop-100-cau-do-vui-tieng-anh-don-gian-co-dap-an

Key takeaways:

100 Câu đố bằng tiếng anh cho trẻ em và người lớn

  • Easy riddles

  • Riddles for kids

  • Funny riddles

  • Math riddles

  • Word riddles

Easy Riddles

1. What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it?

Answer: Short

2. What has to be broken before you can use it?

Answer: An egg

3. What has a neck but has no head?

Answer: Guitar

4. What occurs once in a minute, twice in a moment, and never in 1,000 years?

Answer: The letter “M.”

5. What kind of coat is always wet when you put it on?

Answer: A coat of paint.

6. How many bananas can you eat if your stomach is empty?

Answer: Just one—after that, your stomach’s not empty anymore.

7. Which letter of the alphabet has the most water?

Answer: C

8. What has ten letters and starts with gas?

Answer: Automobile

9. What goes up but never comes down?

Answer: Your age

10. What tastes better than it smells?

Answer: Your tongue

11. Jared’s father has three sons: Snap, Crackle and…?

Answer: Jared

12. What can you break, even if you never pick it up or touch it?

Answer: A promise

13. Which month has 28 days?

Answer: All of them

14. What has legs, but does not walk?

Answer: A chair

15. The more of this there is, the less you see. What is it?

Answer: Darkness

16. What has many keys but can’t open a single lock?

Answer: A piano

17. What runs around the whole yard without moving?

Answer: Fence

18. Where does today come before yesterday?

Answer: In the dictionary

19. What goes up and down but doesn’t move?

Answer: A staircase

20. What is harder to catch the faster you run?

Answer: Your breath

21. What flowers are kissable?

Answer: Tulips

22. What has hands, but can’t clap?

Answer: A clock

23. What has words, but never speaks?

Answer: A book

24. What has a head and a tail but no body?

Answer: A coin

25. What building has the most stories?

Answer: The library

26. I am weightless but put me in a bucket and I will make it lighter. What am I?

Answer: A hole

27. What has many hearts but no other organs?

Answer: A deck of cards

What has many hearts but no other organs?A deck of cards

Riddles for Kids

28. David’s parents have three sons: Snap, Crackle, and what’s the name of the third son?

Answer: David

29. I follow you all the time and copy your every move, but you can’t touch me or catch me. What am I?

Answer: Your shadow

30. What has many keys but can’t open a single lock?

Answer: A piano

31. What can you hold in your left hand but not in your right?

Answer: Your right elbow

32. What is black when it’s clean and white when it’s dirty?

Answer: A chalkboard

33. What gets bigger when more is taken away?

Answer: A hole

34. I’m light as a feather, yet the strongest person can’t hold me for five minutes. What am I?

Answer: Your breath

35. I’m found in socks, scarves and mittens; and often in the paws of playful kittens. What am I?

Answer: Yarn

36. Where does today come before yesterday?

Answer: The dictionary

37. What invention lets you look right through a wall?

Answer: A window

38. If you’ve got me, you want to share me; if you share me, you haven’t kept me. What am I?

Answer: A secret

39. What can’t be put in a saucepan?

Answer: It’s lid

40. What goes up and down but doesn’t move?

Answer: A staircase

41. If you’re running in a race and you pass the person in second place, what place are you in?

Answer: Second place

42. It belongs to you, but other people use it more than you do. What is it?

Answer: Your name

Funny Riddles

Funny Riddles

43. What has lots of eyes, but can’t see?

Answer: A potato

44. What has one eye, but can’t see?

Answer: A needle

45. What has many needles, but doesn’t sew?

Answer: A Christmas tree

46. What has hands, but can’t clap?

Answer: A clock

47. What has legs, but doesn’t walk?

Answer: A table

48. What has one head, one foot and four legs?

Answer: A bed

49. What can you catch, but not throw?

Answer: A cold

50. What kind of band never plays music?

Answer: A rubber band

51. What has many teeth, but can’t bite?

Answer: A comb

52. What is cut on a table, but is never eaten?

Answer: A deck of cards

53. What has words, but never speaks?

Answer: A book

54. What runs all around a backyard, yet never moves?

Answer: A fence

55. What can travel all around the world without leaving its corner?

Answer: A stamp

56. What has a thumb and four fingers, but is not a hand?

Answer: A glove

57. What has a head and a tail but no body?

Answer: A coin

58. Where does one wall meet the other wall?

Answer: On the corner

59. What building has the most stories?

Answer: The library

60. What tastes better than it smells?

Answer: Your tongue

61. What has 13 hearts, but no other organs?

Answer: A deck of cards

62. It stalks the countryside with ears that can’t hear. What is it?

Answer: Corn

63. What kind of coat is best put on wet?

Answer: A coat of paint

64. What has a bottom at the top?

Answer: Your legs

65. What has four wheels and flies?

Answer: A garbage truck

Math Riddles

66. I am an odd number. Take away a letter and I become even. What number am I?

Answer: Seven

67. If two’s company, and three’s a crowd, what are four and five?

Answer: Nine

68. What three numbers, none of which is zero, give the same result whether they’re added or multiplied?

Answer: One, two and three

69. Mary has four daughters, and each of her daughters has a brother. How many children does Mary have?

Answer: Five—each daughter has the same brother.

70. Which is heavier: a ton of bricks or a ton of feathers?

Answer: Neither—they both weigh a ton.

71. Three doctors said that Bill was their brother. Bill says he has no brothers. How many brothers does Bill actually have?

Answer: None. He has three sisters.

72. Two fathers and two sons are in a car, yet there are only three people in the car. How?

Answer: They are a grandfather, father and son.

73.The day before yesterday I was 21, and next year I will be 24. When is my birthday?

Answer: December 31; today is January 1.

74. A little girl goes to the store and buys one dozen eggs. As she is going home, all but three break. How many eggs are left unbroken?

Answer: Three

75. A man describes his daughters, saying, “They are all blonde, but two; all brunette but two; and all redheaded but two.” How many daughters does he have?

Answer: Three: A blonde, a brunette and a redhead

76. If there are three apples and you take away two, how many apples do you have?

Answer: You have two apples.

77. A girl has as many brothers as sisters, but each brother has only half as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there in the family?

Answer: Four sisters and three brothers

Tham khảo thêm: Các bài đọc tiếng Anh đơn giản

Word Riddles

78. What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it?

Answer: Short

79. What begins with an "e" and only contains one letter?

Answer: An envelope

80. A word I know, six letters it contains, remove one letter and 12 remains. What is it?

Answer: Dozens

81. What would you find in the middle of Toronto?

Answer: The letter “o”

82. You see me once in June, twice in November and not at all in May. What am I?

Answer: The letter “e”

83. Two in a corner, one in a room, zero in a house, but one in a shelter. What is it?

Answer: The letter “r”

84. I am the beginning of everything, the end of everywhere. I'm the beginning of eternity, the end of time and space. What am I?

Answer: Also the letter “e”

85. What 4-letter word can be written forward, backward or upside down, and can still be read from left to right?

Answer: NOON

86. Forward I am heavy, but backward I am not. What am I?

Answer: The word “not”

87. What is 3/7 chicken, 2/3 cat and 2/4 goat?

Answer: Chicago

88. I am a word of letters three; add two and fewer there will be. What word am I?

Answer: Few

89. What word of five letters has one left when two are removed?

Answer: Stone

90. What is the end of everything?

Answer: The letter “g”

91. What word is pronounced the same if you take away four of its five letters?

Answer: Queue

92. I am a word that begins with the letter “i.” If you add the letter “a” to me, I become a new word with a different meaning, but that sounds exactly the same. What word am I?

Answer: Isle (add “a” to make “aisle”)

93. What word in the English language does the following: The first two letters signify a male, the first three letters signify a female, the first four letters signify a great, while the entire world signifies a great woman. What is the word?

Answer: Heroine

94. What is so fragile that saying its name breaks it?

Answer: Silence.

95. What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps?

Answer: A river

96. Speaking of rivers, a man calls his dog from the opposite side of the river. The dog crosses the river without getting wet, and without using a bridge or boat. How?

Answer: The river was frozen.

97. What can fill a room but takes up no space?

Answer: Light

98. If you drop me I’m sure to crack, but give me a smile and I’ll always smile back. What am I?

Answer: A mirror

99. The more you take, the more you leave behind. What are they?

Answer: Footsteps

100. I turn once, what is out will not get in. I turn again, what is in will not get out. What am I?

Answer: A key

I turn once, what is out will not get in. I turn again, what is in will not get out. What am I?A key

Tổng kết

Bài viết trên đã giới thiệu tới người đọc 100 câu đố tiếng Anh dành cho người lớn và trẻ em có đáp án. Mong rằng có thể đem tới những phút giây thư giãn nhưng cũng không kém phần bổ ích dành cho độc giả.

Tham khảo thêm:

0 Bình luận
Bạn cần để có thể bình luận và đánh giá.
Đang tải bình luận...