Banner background

Project - Unit 5 - Tiếng Anh 7 Global Success (Trang 59)

Nội dung được biên soạn bởi đội ngũ chuyên môn tại Anh Ngữ ZIM để giúp học sinh nắm vững kiến thức và học tập hiệu quả Tiếng Anh 7 Unit 5.
project unit 5 tieng anh 7 global success trang 59

Eating habits around the world

1. Work in groups. Design a poster about eating habits in an area or a foreign country you know, including:

  • names of main meals and mealtimes

  • names of common food/ drink for each meal

  • pictures or photos to illustrate the meals.

Eating habits in Korea:

→ Main meals:

  • Breakfast,

  • Lunch,

  • Dinner.

→ Mealtimes: 

  • Breakfast: Typically between 7:00 AM and 8:00 AM

  • Lunch: Around 12:00 PM to 1:00 PM

  • Dinner: Usually between 6:00 PM and 8:00 PM

Common food/drink for each meal:

→ Breakfast: 

  • Food: Rice or porridge (juk), side dishes (banchan) like kimchi, pickles, and eggs

  • Drink: Tea or coffee.

→ Lunch: 

  • Food: Rice, soup (guk), various side dishes, and sometimes a main dish like Korean beef barbecue (bulgogi) or Korean mixed rice (bibimbap)

  • Drink: Water or cold barley tea (boricha) are common beverages.

→ Dinner: 

  • Food: Rice, soup, a variety of banchan, and one or two main dishes like grilled meat (galbi) or stews (jjigae)

  • Drink: Alcoholic beverages like soju or beer during dinner

image-alt

2. Then organise an exhibition of all the posters in your class. Present your poster to the class.

In Korea, people have three main meals: breakfast, lunch, and dinner. Breakfast is usually from 7:00 AM to 8:00 AM, lunch is around 12:00 PM to 1:00 PM, and dinner is between 6:00 PM and 8:00 PM. For breakfast, they eat rice or porridge (juk) with side dishes (banchan) like kimchi, pickles, and eggs. They often drink tea or coffee in the morning. Lunch typically includes rice, soup (guk), various side dishes, and sometimes a main dish like Korean beef barbecue (bulgogi) or Korean mixed rice (bibimbap). They may have water or cold barley tea (boricha) as common beverages. Dinner is a hearty meal with rice, soup, many side dishes, and one or two main dishes like grilled meat (galbi) or stews (jjigae). Koreans might also enjoy soju or beer during dinner. Korean cuisine celebrates tasty flavours and is loved by locals and visitors alike.

Dịch:

Ở Hàn Quốc, người dân có ba bữa ăn chính: bữa sáng, bữa trưa và bữa tối. Bữa sáng thường từ 7:00 đến 8:00 sáng, bữa trưa vào khoảng 12:00 trưa đến 1:00 chiều và bữa tối từ 6:00 đến 8:00 tối. Đối với bữa sáng, họ ăn cơm hoặc cháo (juk) với các món ăn kèm (banchan) như kim chi, dưa muối và trứng. Họ thường uống trà hoặc cà phê vào buổi sáng. Bữa trưa thường bao gồm cơm, canh (guk), các món ăn phụ khác nhau và đôi khi là món chính như thịt nướng kiểu Hàn (bulgogi) hoặc cơm trộn Hàn Quốc (bibimbap). Các loại đồ uống phổ biến là nước lọc hoặc trà lúa mạch lạnh (boricha) như. Bữa tối là một bữa ăn thịnh soạn với cơm, canh, nhiều món phụ và một hoặc hai món chính như thịt nướng (galbi) hoặc món hầm (jjigae). Người Hàn Quốc cũng có thể thưởng thức rượu soju hoặc bia trong bữa tối. Ẩm thực Hàn Quốc tôn vinh hương vị thơm ngon và được người dân địa phương cũng như du khách yêu thích.

Trên đây là toàn bộ đáp án và giải thích chi tiết bài tập SGK Tiếng Anh 7 Unit 5: Project. Thông qua bài viết trên, Anh ngữ ZIM hy vọng rằng học sinh sẽ tự tin học tập tốt với môn Tiếng Anh 7 Global Success.

Ngoài ra, Anh ngữ ZIM hiện đang tổ chức các khóa học luyện thi IELTS học sinh cấp 2 với chương trình được xây dựng dựa trên sự phối hợp của 4 khía cạnh: Ngôn ngữ - Tư duy - Kiến thức - Chiến lược, giúp học sinh THCS chinh phục bài thi IELTS, phát triển kiến thức xã hội và tự tin sử dụng tiếng Anh.

Xem tiếp: Tiếng Anh 7 unit 6 getting started


Học sinh được hỗ trợ giải đáp thắc mắc, chữa bài tập trên diễn đàn ZIM Helper bởi các Giảng viên chuyên môn đang giảng dạy tại ZIM.

Tác giả: Tống Ngọc Mai

Đánh giá

3.0 / 5 (2 đánh giá)

Gửi đánh giá

0

Bình luận - Hỏi đáp

Bạn cần để có thể bình luận và đánh giá.
Đang tải bình luận...